سخت افزار چیست؟ | زراوند پلاس
در این قسمت از مینی دوره ICDL می خواهیم به بحث دیگری در حوزه کامپیوتر بپردازیم به نام سخت افزار . پس در ادامه با وب سایت آموزشی زراوند پلاس همراه باشید. (سخت افزار چیست؟)
یکی از اجزا تشکیل دهنده کامپیوتر سخت افزار است.در حالت کلی کامپیوتر ها از 13 قطعه اصلی سخت افزار تشکیل شده است. و ما قصد داریم در این مقاله موضوع سخت افزار چیست؟ را به صورت کامل به شما دوستان عزیز توضیح بدهیم هر چند که در دوره ICDL فنی و حرفه ای و دوره آموزش نصب ویندوز در سایت زراوند پلاس به صورت کامل کاربرد سخت افزار را توضیح داده ایم .
کیس CASE
کیس ، یک محفظه پلاستیکی یا فلزی است که دیگر قطعات کامپیوتر درون آن جای می گیرد. در کامپیوتر های کیفی (Laptop) هم وجود دارد که از کامپکت لپ تاپ ، لولا و…. تشکیل شده است. و به عنوان کیس لپ تلپ شناخته می شود.
مادربرد Mother Board
شما برای فهمیدن اینکه سخت افزار چیست اول باید ماردبرد را به صورت کامل بشناسید ، که مادربرد دومین سخت افزار در کامپیوتر شناخته می شود. قطعه ای است که دیگر قطعات کامپیوتر بر روی آن قرار می گیرند. از جمله این قطعات می توان به CPU اشاره کرد که بر روی ZIF در مادربرد قرار می گیرد قطعه ای بسیار مهم که توضیحات آن را در مقالات قبلی به طور کامل توضیح داده ایم.
مادر برد را می توان از شرکت هایی مثل ASUS یا گیگابایت که تولید کننده های انبوه مادربرد است تهیه کرد.
رم RAM
قسمتی از مادربرد Slot یا خشاب نام دارد که رم سیستم شما برروی این قسمت قرار می گیرد. در کامپیوتر می توان رم را ارتقا داد و با خرید یک رم دیگر و گذاشتن آن کنار رم سیستم باعث ارتقا رم کامپیوتر می شود.البته توصیه می شود قبل انجام این کار با یک کارشناس کامپیوتر مشورت کنید.
باتری Backup CMOS
باتری ای که برروی مادربرد قرار می گیرد و وظیفه آن ذخیره تنظیمات تاریخ و ساعت سیستم را برعهده دارد. گاهی ممکن است این اتفاق بیافتد که شما تاریخ و ساعت سیستم خود را تنظیم می کنید اما بعد از خاموش شدن سیستم یا Restart دوباره تنظیمات تازیخ و ساعت بهم می ریزد دلیل این اتفاق خراب شدن باتری BackUp CMOS می باشد.
منبع تغذيه يا پاور Power Supply
اگر CPU را به مغز کامپیوتر تشبیه کنیم منبع تغذیه را می توان به قلب کامپیوتر تشبیه کرد که به برق اصلی شهر (220 ولت) وصل می شود. منبع تغذيه يا پاور Power Supply این مقدار برق را بین اجزا دیگر مادربرد پخش می کند.و برای هر قطعه با توجه به نیازی که دارد برق قطعه ها را تامین می کند.
UPS يا منبع تغذيه بدون وقفه Uninterruptible power supply
در زمان قطعی برق برای مدت زمانی برق سیستم شما را تامین می کند. UPS های کوچک معمولاً درون خود ، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می کنند . هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود UPS به طور اتوماتیک منبع تغذیه رایانه را از برق شهر به باتری موجود درون خود تغییر می دهد این کار در مدت زمانی حدود یک یا 2 میلی ثانیه انجام می پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه میدهد . می توان گفت باتری کامپیوتر های لپ تاپ از این نوع هستند.
كارت صدا يا Sound Card
تبدیل و پردازش صداها و صوت ها به داخل سیستم می باشد. همچنین جز قطعه هایی است که می توان آن را در سیستم ارتقا داد.
نکته : در ماردبرد های جدید کارت صدا بر روی برد وجود دارد.
كارت گرافیک يا Graphic Cards
گرافیک کارت از جمله قطعات بسیار مهم در کامپیوتر به شمار می رود. که پردازش تصاویر داخل سیستم را به عهده دارد. و اگر کار هایی چون فتوشاپ، تدوین، بازی را انجام می دهید احتیاج به یک کارت گرافیک بالایی دارید.
در مورد کارت گرافیک بسیاری از افراد ممکن است دچار این اشتباه شوند با فرض اینکه سیستمی خریداری می کنند که کارت گرافیک دارد و همچنین کارت گرافیک On board هم دارد.این کارت گرافیک اصولا قدرت خود را از CPU می گیرد و بسیار سطح پایینی دارد. اگر می خواهید کار حرفه ای انجام دهید یک کارت گرافیک بالا روی سیستم خود نصب کنید که می توانید از شرکت های AMD که محصولات ATI را هم دارند تهیه کنید.
افرادی که کامپیوتر دارند می توانند کارت گرافیک را بعد از خرید سستم خود اضافه کنند اما افرادی که لپ تاپ خریداری می کنند توصیه می شود در هنگام خرید به کارت گرافیگ توجه داشته باشند چون بعد از خرید سیستم نمی شود کارت گرافیک را ارتقا داد و اگر کارت گرافیک پایین باشد نمی توان کار های حرفه ای را با سیستم انجام داد.
مودم MODEM
مودم یکی از ابزارهای رایانه ای است که برای اتصال دو رایانه به یکدیگر از راه خطوط گوناگون مخابراتی استفاده می شود. قبلا مودم ها یکی از قطعاتی بودند که به کامپیوتر ها متصل بودند امروزه جدا شدند.
پورت USB
USB مخفف کلمات Universal Serial Bus می باشد.که یک استاندارد جهانی و همه گیر برای اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر می باشد.
در ابتدا مقاله گفتیم که یک کامپیوتر از 13 قطعه سخت افزاری تشکیل شده که در این جا و مقالات قبلی به طور کامل توظیح دادیم اگر بخواهیم این 13 قطعه را در کنار هم نام ببریم شامل کیس – مادربرد – CPU – رم – هارد – DVD ROM – کارت گرافیک – موس – اسپیکر – مانیتور – کیبورد – مودم – Power ، این 13 قطعه سخت افزاری تشکیل دهنده کامپیوتر می باشد.
امیدواریم که از خواندن مقاله سخت افزار چیست؟ لذت برده باشید اگر سوالی دارید می توانید با ما به اشتراک بگذارید تیم زراوند پلاس همیشه پاسخگو سوالات شما می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید