شبکه چیست؟ | زراوند پلاس
وب سایت آموزشی زراوند پلاس قصد دارد در این مقاله شبکه ( NetWork) ، انواع شبکه ، دلایل اهمیت آن بپردازد که بخشی از مهارت های هفت گانه ICDL می باشد برای اطلاعات در این زمینه با ما همراه باشید.(شبکه چیست؟)
شبکه کامپیوتری یا NetWork به ارتباط دو یا چند کامپیوتر در علم کامپیوتر شبکه یا NetWork می گویند. که به وسیله کابل یا خطوط تلفن ، امواج ماهواره ای با هم در ارتباط قرار گرفه اند و می توانند منابع یا وسیله های سخت افزاری را به اشتراک بگذارند.
شبکه کامپیوتر چیست؟
به ارتباط دو يا چند كامپيوتر با یکدیگر شبکه گفته مي شود كه به وسيله كابل يا خطوط تلفن به هم متصل شده و قادر به ارتباط با يكديگر و استفاده از منابع يكديگر مثل داده ها ، برنامه ها و ساير منابع سخت افزاري مثل چاپگر مي باشد.
تا یک دهه پیش دلایل اصلی برای اتصال کامپیوترها این بود که چند کامپیوتر ارزان قیمت با حداقل امکانات بتوانند از یک کامپیوتر پر قدرت مرکزی خدمات دهنده به طور مشترک بهره گیرند. و همه کامپیوترها بتوانند از یک چاپگر مرکزی استفاده کنند. همچنین همگی از یک نسخه نرم افزار گران قیمت که در کامپیوتر مرکزی وجود داشت به طور مشترک استفاده می کردند. هدف از این کار اشتراک در منابع و صرفه جویی در هزینه بود. امروزه هدف شبکه های کامپیوتری بیشتر به اشتراک گذاشتن اطلاعات و ایجاد امکان کارگروه است. همچنین علاوه بر صرفه جویی در هزینه ، وقت و نیز حس یگانگی گروهی را در مسیر اهداف مشخص در سازمان بوجود می آورد.
کامپیوتری که در شبکه سرویس می دهد Server و کامپیوتری که سرویس می گیرد Client می گویند.
طبقه بندی شبکه ها
شبکه ها به سه دسته تقسیم بندی می شوند 1) شبكه محلي LAN 2) شبكه شهري MAN 3) شبكه وسيع WAN
شبكه محلي LAN
LAN مخفف کلمه Local Area Network شبکه ای است که در ناحیه یک ساختمان، اداره یا دانشگاه از طریق از طریق خطوطی مثل کابل شبکه و… ایجاد می شود و می توانند منابع خود را با هم به اشتراک بگذارند.
شبكه شهري MAN
MAN مخفف کلمه Metropolitan Area Network یک شبکه کامپیوتری بزرگ است. که معمولاً در سطح یک شهر گسترده می شود و می تواند تعدادی دفاتر یک شرکت یا یک اداره را با هم شبکه کند. در این شبکه ها معمولا از زیرساخت بیسیم یا اتصالات تجهیزات فیبر نوری جهت ارتباط محل های مختلف استفاده می شود.
شبكه وسيع WAN
WAN یا مخفف کلمه Wide Area Network می باشد شبکه های پوشش وسیع ، ناحیه ای بزرگ بدون توجه به مرزهای جغرافیایی مانند شعبه های یک بانک در سطح کشور را پوشش میدهد ، وسیله ارتباطی این شبکه ها خطوط تلفن معمولی و یا خطوط Line Leased و یا ارتباطات ماهواره ای می باشد. حتی اینترنت جزئی از شبکه WAN می باشد. شما هر از هرکجا که هستید می توانید به جای دیگری وصل شوید. نرم افزار هایی مثل اینستاگرام، تلگرام ، واتس آپ و مواردی از این قبیل همگی جزئی از شبکه WAN محسوب می شوند.(شبکه چیست؟)
چون علائم كامپيوتري ديجيتالي است و علائم تلفن معمولي آنالوگ مي باشد ، شبكه WAN به وسيله اي احتياج دارد كه اين علائم را به هم تبديل كند ، اين وسيله Modem نام دارد .
در واقع مودم وسيله اي است كه فرمان ها و اطلاعات رقمي يا ديجيتالي كامپيوتر را به سيگنال هاي قياسي يا آنالوگ تبديل مي كند و در نتيجه مي توانند از طريق خط تلفن به مودم ديگر برسند و مودم دوم نيز به نوبه خود سيگنال هاي آنالوگ را دوباره به اطلاعات و فرمان هاي رقمي يا ديجيتالي تبديل مي كند تا بتوانند مورد استفاده كامپيوتر طرف مقابل قرار گيرند . مودم هم مي تواند اطلاعات را ارسال كند و هم اطلاعات را بگيرد.
مودم ها به دو صورت ساخته مي شوند:
١ -داخلي
يا Internal كه به صورت كارت داخل كامپيوتر روي مادربورد نصب مي شود.
٢ – مودم خارجي يا ( External )
این مودم به عنوان يك دستگاه جانبي در خارج از كامپيوتر قرار گرفته و به وسيله سيم به پورت كامپيوتر وصل مي شود.
در اوايل در خطوط معمولي تلفن ( كابل هاي مربوط به سيستمهاي تلفن ملي و فراملي كه PSTN يا Telephone Switched Public Network ناميده مي شوند ) سرعت مودم از ٣٠٠ بيت در ثانيه آغاز شد تا شرايط حاضر كه سرعت آنها ٥٦ كيلو بيت بر ثانيه رسيده است .
براي داشتن سرعت بالاتر مي توان از خط هاي اختصاصي Line Leased استفاده كرد . اين خطوط پهناي باند عريض تري نسبت به خطهاي شبكه تلفن معمولي دارند و چون تماسها به تجهيزات سويچينگ هدايت نمي شوند، اين خطها سريعتر از خطهاي تلفني معمولي مي باشد.
مسائل و مشكلات تبديل اطلاعات به وسيله مودم باعث شد كه ايده ايجاد شبكه اي مطرح شود كه بتواند صدا و داده را بصورت مجتمع ارسال و دريافت نمايد با اين ايده شبكه رقمی خدمات مجتمع (ISDN ) يا (Network Digital Services Integrated ) ايجاد شد .
اين شبكه ها همانگونه كه از نامشان استنباط مي شود براي انتقال علايم ديجيتال طراحي شده اند . در اين روش از يك مودم مخصوص يا كارت تطبيق دهنده ميتوان استفاده كرد و به اينترنت وصل شد، از اين كارت در هر ثانيه ١٢٨ كيلو بايت اطلاعات مبادله مي شود.
نکته : واحد سنجش سرعت ارتباطي مودم Kb/S می باشد .
این بخش از مقاله سایت آموزشی زراوند پلاس هم تمام شد. اگر سوال یا پیشنهادی دارید در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید. در صورتی که دوست دارید نصب ویندوز را به صورت کامل یاد بگیرید حتما آموزش نصب ویندوز زراوند پلاس را تهیه کنید .
دیدگاهتان را بنویسید