مشخصات کارت گرافیک
کارت گرافیک چیست؟
کارت گرافیک جز قطعات سخت افزاری می باشد و تصویری را که در مانیتور خود مشاهده میکنید ایجاد میکند. به عبارتی دیگر، کارت گرافیک وظیفه ارائه تصویر به مانیتور شما را دارد و این کار را با تبدیل دادهها به سیگنالی که مانیتور شما میتواند درک کند انجام میدهد. قیمت کارتهای گرافیک بر اساس کاربردی که دارند و برند های موجود در بازار متفاوت می باشد. مثلاً عملکرد کارت گرافیک برای گیمرها و ویرایشگران فیلم بسیار مهم است و احتمالاً هزینه زیادی حاضرند بابت آن بپردازند. وب سایت آموزشی زراوندپلاس به معرفی مشخصات کارت گرافیک و انواع آن پرداخته است.
هسته اصلی کارت گرافیک
هسته اصلی هر کارت گرافیک پردازنده گرافیک، GPU یا همان Unit Processing Graphics میباشد که بخش اصلی محاسبات را در سیبستم بر عهده دارد. به طور کلی GPU نباید با کارت گرافیک اشتباه گرفته شود، هرچند اغلب به عنوان نامی اختصاری برای کارت گرافیک هم استفاده میشود. در واقع GPU به عنوان مترجم کار میکند؛ دادهها را از پردازنده گرفته و به تصویر تبدیل میکند. تصاویر پیچیدهتر، مانند آنچه در بازیهای پیشرفته مشاهده میکنید، برای جابجایی جریان دادهها به پردازندههای گرافیکی پیچیدهتر و سریعتر نیاز دارند. انواع مختلفی از کارتگرافیک وجود دارد که هرکدام دارای مشخصات و کاربرد های متفاوتی هستند. شما با توجه به نیاز خود باید کارت گرافیک را انتخاب کنید.
انواع کارت گرافیک
کارت گرافیک در سیستم ها هر چقدر که بالاتر باشد سیستم برای کار های گرافیکی مثل فتوشاپ ، تدوین ، بازی های آنلاین و…. بهتر عمل می کند همچنین تصاویر با کیفیت تری خواهید داشت.سیستم ها می توانند دو نوع کارت گرافیک داشته باشند. یکی کارت گرافیک یکپارچه و دیگری کارت گرافیک اختصاصی.
کارت گرافیک یکپارچه
به کارت گرافیک داخل سیستم که در آن هیچ کارت گرافیک دیگری اضافه نشده است. جایگاه آن در مادربرد می باشد کارت گرافیک یکپارچه می گویند. این موارد را در بیشتر لپ تاپ ها و انواع PC مشاهده میکنید. آنها یک مدل مقرون به صرفه از پردازندههای گرافیکی میباشند اما چون “ثابت” هستند نمیتوان آنها را ارتقا داد.پس در هنگام خرید لپ تاپ حتما به این مورد باید توجه کرد.برخی مواقع میتوان هم از گرافیک یکپارچه و هم از کارت گرافیک اختصاصی کامپیوترها استفاده کرد.
کارت گرافیک اختصاصی
به کارت گرافیکی که به عنوان یک قطعه روی مادربرد نصب میشود کارت گرافیک اختصاصی گفته میشود. یک کارت گرافیک اختصاصی دارای رم، سیستم کولینگ مخصوص خود و تنظیم کنندههای پاور اختصاصی است و تمام اجزای آن مخصوص پردازش تصاویر گرافیکی طراحی شدهاند.
این نوع کارت برای کسانی که میخواهند سیستم خود را با بهروزرسانی کارت گرافیک ارتقا دهند، بسیار عالی است. کارتهای گرافیکی GeForce RTX از انویدیا و Radeon از AMD اختصاصی محسوب میشوند. ارتقا به کارت گرافیک اختصاصی، سبب میشود پردازنده و رم سیستم درگیر نشوند، بنابراین نه تنها پردازش گرافیک سریعتر خواهد شد، بلکه عملکرد کلی PC به طور قابل توجهی بهبود مییابد.
مشخصات کارت گرافیک
برای پی بردن به این مشخصات ابتدا وارد منو استارت سیستم می شوید و عبارت DXDA که در اصل تنظیمات دایرکت X برای گرافیک است را برای شما به نمایش می گذارد سرچ کنید.
پنجره ای برای شما باز می شود که در زبانه اول اطلاعات سیستمی کامپیوتر را بیان می کند (به نوعی همان مشخصات اطلاعات سیستمی در مراحل بالا را به نمایش می گذارد)
Display
اما زبانه دوم Display در این قسمت برای کامپیوت ها اطلاعات گرافیکی اصلی وجود دارد اما در لپ تاپ ها اصولا دو نوع کارت گرافیک دارند یک نوع کارت گرافیک که از CPU می آید و دیگری کارت گرافیک اصلی می باشد که در صورت داشتن باید به زبانه Render رجوع کرد. در زبان Display کارت گرافیک موجود در این زبانه برای کار های ساده و سبک برای سیستم های لپ تاپ وجود دارد. اما برای متوجه شدن از کارت گرافیک اصلای در لپ تاپ به زبانه Render رجوع می کنید تا متوجه کارت گرافیک اصلی خود پی ببرید. در کامپیوتر ها زبانه Display کارت گرافیک اصلی وجود دارد.
اگر سوالی از قسمت ویندوز و یا مشخصات سیستمی خود دارید در قسمت دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید