فناوری اطلاعات ICDL – زراوند پلاس
ما تصمیم گرفته ایم که برای شما یک مینی دوره ICDL را برگزار کنیم. و در وب سایت زراوند پلاس به اشتراک بگذاریم. پس با اولین مقاله از دوره مینی ICDL ( فناوری اطلاعات و ارتباطات ) با ما همراه باشید.
در این مقاله قصد داریم مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات ، سخت افزار، نرم افزار و همچنین توضیحات اولیه CPU را به شما عزیزان توضیح دهیم
فناوری اطلاعات (IT) چیست و چرا ما رشته دانشگاهی به نام IT داریم؟
IT مخفف کلمه Informatioin Technology می باشد که معادل فارسی آن فناوری اطلاعات است. به هر فناوری که اطلاعات داخل آن ذخیره باشد تا بتوانیم آن ها را پردازش کنیم و هر زمان که خواستیم بتوانیم به آن ها دسترسی داشته باشیم فناوری اطلاعات می گویند. فناوری اطلاعات علمی است که در بسیاری از ادارات و شرکت ها یکی از ارکان اصلی بشمار می رود. مثلا یک شرکت اطلاعات مشتریان خود را جزئی از فناوری اطلاعات می داند. که می توانند آن ها را پردازش کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را بنا به خواست خودشان در یافت کنند.
فناوری اطلاعات و ارتباطات که در بیش تر مواقع پای ثابت سولات استخدامی شرکتی و آزمون های استخدامی دولتی می باشد. و همچنین در دوره آموزشی ICDL هم به آن اشاره شده است موضوعی است قابل بحث است.
ICT که مخفف Information And Communication Technology است به معنای فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد منظور از ICT به این معنا است علاوه بر آن که شما اطلاعات را دارید می توانید این اطلاعات را با دیگران از طریق راه های ارتباطی مختلف مثل کابل شبکه ، واتس آپ، اینترنت و…به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال ما این مقاله را در وب سایت زراوند پلاس با شما به اشتراک گذاشته ایم. و با این کار فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آورده ایم.
شما احتمالا بخش فاوا را در نیروی انتظامی شنیده اید که به معنای فناوری اطلاعات و ارتباطات یا همان علم ICT می باشد.
فناوری اطلاعات – کامپیوتر
کامپیوتر به صورت کلی از دو جز تشکیل شده است.یکی سخت افزار یا Hardware و دیگری نرم افزار یا Software است ما در این بخش به توضیح این دو جز می پردازیم.
سخت افزارHardware : به کلیه اجزا فیزیکی قطعات الکترونیکی ترانزیستورها و… که قابلیت لمس و مشاهده را دارند سخت افزار می گویند. مثلا در یک کامپیوتر از مانیتور کیبورد اسپیکر حتی کیس و قطعات داخل آن به وجود آمده. یک کامپیوتر از 13 قطعه سخت افزاری تشکیل شده است.که به صورت کامل در سری دیگر از مقالات آموزشی ICDL زراوند به آن پرداختیم.
اما نرم افزار Software چیست : مجموعه ای از دستور عمل ها و برنامه هایی است که توسط برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار های آزاد جهت انجام هدفی خاص نوشته می شوند. به بیان ساده تر ارتباطی که نرم افزار به کاربر نسب به سخت افزار می دهد را نرم افزار می گویند.
نرم افزار های مختلفی وجود دارد بر روی سیستم عامل ها از جمله کاربردی ترین آنها شامل ورد پاورپوینت اکسل فتوشاپ و… می باشد. که در مهارت های هفت گانه ICDl ما به صورت کامل این هارا به شما توضیح داده ایم.
البته ما یک گزینه ای به نام Firmware هم داریم که معادل فارسی آن میان افزار نام دارد .ممکن است در کامپیوتر زیاد استفاده نشود و موارد کاربردی آن بیشتر در ICI که در ماشین لباسشویی یا در کنترل تلوزیون استفاده می شود وجود دارد. یک جور هایی می توان گفت هم سخت افزار و هم نرم افزار را در خود جای داده است که Firmware می گویند.
در دوره آموزش نصب ویندوز به صورت کامل مباحث BIOS و … را توضیح داده ایم .
فرایند یک کامپیوتر – بخشی از دوره ICDL
فرایند و دلیل به وجود آمدن یک کامپیوتر این است که ما بتوانیم اطلاعات یا داده های خام را به آن بدهیم و سیستم آن را خیلی سریع طبق نیاز ما پردازش کند. به همین علت ما موضوعی داریم به نام دیتا یا داده، در علم کامپیوتر به ورودی خامی که وارد سیستم می شود داده یا دیتا می گویند. مثلا اگر شما چند عدد را در اکسل وارد کنید بعد از سیستم بخواهید که اطلاعات را پردازش کند بنا به خواست و نیازی که دارید عملیات را برای شما انجام می دهد. به این عملیات انجام شده Process یا پردازش می گویند. که در بسیاری از سولات استخدامی و هفت مهارت ICDL با این موضوع مواجه هستیم. پس فرایند کامپیوتر اینگونه است که ما یک داده به آن می دهیم کامپیوتر روی داده های ما پردازش را انجام می دهد. و به داده های پردازش شده Information یا اطلاعات می گویند. فناوری اطلاعات
CPU یا پردازنده
قطعه ای که در کامپیوتر وجود دارد تا عملیات پردازش را انجام دهد CPU می گویند مخفف کلمه Central Processing Unit است که Unit به معنای واحد Processing به معنای پردازش و Central هم به معنای مرکزی می باشد ،معادل فارسی آن واحد پردازش مرکزی است. قطعه ای کوچک اما گرانبها در کامپیوتر به شمار می رود قطعه ای که شاید بدون آن سیستم شما معنایی نداشته باشد. در بحث CPU ما موضوعات بسیار زیادی را داریم که در اینجا فقط اشاره کوتاهی به آن داریم در سری مقالات بعدی ICDL به طور کامل به آن می پردازیم.
CPU چیست؟
هر سيستم اطلاعاتي براي پردازش دستورات (عملكردهاي منطقي، رياضي و …) نياز به يك پردازنده (Processor ) دارد. اين وظيفه در كامپيوترها بر عهده CPU است.CPU تقريبا تمامي دستورات داده شده بوسيله نرم افزارها و سخت افزارها را، با استفاده از عملكردهاي منطقي، محاسبات رياضي و مقايسات پردازش ميكند. براي درك بهتر عملكرد CPU ، ميتوانيد مغز انسان را مثال زد. ممكن است انسان بتواند بدون برخي از اعضاي ديگر در كامپيوتر مانند حافظه هاي جانبي و… ، به حيات خود ادامه دهد اما بدون مغز ، امكان زندگي صفر است. در واقع شما نمي توانيد هيچ تصميمي بگيريد ، اطلاعات را پردازش كنيد ، تصاوير را درك كنيد ، به ساير اعضا دستور بدهيد و … . مغز يك پردازنده قوي همانند CPU است.
نکته آخر : اگر بخواهیم به صورت اجمالی نگاهی به مقاله داشته باشیم ، با مفاهیم فناوری اطلاعات و ارتباطات آشنا شدیم. همچنین در رابطه با مفاهیم نرم افزاری و سخت افزاری آشنا شدیم. و آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید. خوشحال می شویم که نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید