پاورقی در Word
آموزش پاورقی در ورد Word
زمانی که کتاب ، مقاله یا مجله ای را مطالعه می نمایید حتما به پاورقی های درون متن آن پی برده اید. درج پاورقی یکی از مهارت های مورد نیاز یک تایپیست و یا مترجم است که باید از آن اطلاع داشته باشد. به همین خاطر در ادامه آموزش کامل درج پاورقی در ورد آورده شده است اما قبل از آن می بایست به ماهیت پاورقی اشاره کرد.
ماهیت پاورقی
زمانی که متنی نگارش می شود بسیاری از توضیحات درون متن گنجانده نخواهد شد و از این رو نویسنده برای از بین بردن خطا در درک مطلب و افزایش اطلاعات خواننده اقدام به درج پاورقی یا پی نوشت می نماید. توضیحاتی که در پاورقی نوشته می شود اساسا در پایین صفحه یا انتهای متن آورده شده و اطلاعات مختلف و مازادی را به خواننده برای درک بهتر موضوع ارائه می دهد. بنابراین نوشتن و درج پاورقی در ورد یک ابزار ضروری است که در ادامه به چگونگی استفاده از آن پی خواهیم برد.
روش درج پاورقی در ورد ۲۰۱۶
دو روش برای درج پاورقی در ورد وجود دارد:
روش اول: ابتدا می بایست کلمه ای که برای آن لازم است درج پاورقی انجام شود را نوشته و بلافاصله بعد از آن کلیک کرده و در سربرگ Reference گزینه Insert Footnote انتخاب شود. در این حالت نمایشگر صفحه به پایین رفته تا توضیحات مورد نیاز در پاورقی نوشته شود.
روش دوم: بعد از کلمه مورد نظر تنها می توان با نگه داشتن سه کلید Alt+Ctrl+F به صورت همزمان درج پاورقی در ورد را انجام داد.
استفاده و درج پاورقی در ورد قوانین مخصوص به خود را دارد و تنها با این دو روش نمی توان درج پاورقی در ورد را برای متون تخصصی و مهم انجام داد.
حال اگر به دنبال آپشن های بیشتری برای مانور دادن روی پاورقی هستید می توانید به سربرگ Reference بروید و بر روی فلش کوچک موجود در گوشه بخش Footnote کلیک نمایید تا تنظیمات مربوطه باز شود.
در پنجره باز شده جهت تنظیمات، با گزینه های زیر مواجه هستیم:
Location
در قسمت Location شما می توانید انتخاب کنید که پاورقی در کجا نوشته شود. اگر می خواهید درج پاورقی در ورد در پایین هر صفحه انجام شود گزینه Bottom of page و اگر می خواهید همه پاورقی ها در انتهای متن (صفحه آخر متن ورد شما) قرار گیرد گزینه Below text را انتخاب نمایید که این حالت معمولا در نگارش منابع پایانی مقالات استفاده می شود.
در قسمت Endnote از بخش Location نیز می توان انتخاب کرد که اندنوت (انتهانویس یا پی نوشت) در کجا نوشته شود. اگر می خواهید انتهانویس در پایان هر بخش از متن شما قرار گیرد گزینه End of Section و اگر می خواهید در انتهای سند قرار گیرد گزینه End of document را انتخاب نمایید.
Footnote layout
در این بخش شما می توانید چیدمان و ساختار پانویس یا همان پاورقی را تعیین کنید. از قسمت Columns تعداد ستون های پانویس را می توانید مشخص نمایید. با انتخاب گزینه Match section layout در واقع پاورقی ها مطابق چیدمان Word درج می گردند. مثلا اگر متن شما دو ستونی باشد؛ با انتخاب گزینه فوق، پاورقی هر ستون به صورت خودکار در زیر همان ستون درج خواهد شد.
گزینه های ۱ column 3 ، column 2 ، column و ۴ column نیز تعداد ستون هایی که می خواهید پاورقی در آن ها درج شوند را نشان می دهد. به عنوان مثال اگر بخواهید پاورقی ها در سه ستون در پایین هر صفحه نوشته شود، باید گزینه ۳ column را انتخاب کنید که در واقع با انتخاب این گزینه، بخش پایین هر صفحه که پاورقی ها در آنجا قرار می گیرند به سه ستون تقسیم شده و پاورقی ها در آن سه ستون درج می گردند.
Format
بخش Format برای درج پاورقی در ورد ، نحوه و فرمت شماره گذاری پاورقی ها را مشخص می کند. از بخش Number format در واقع فرمت شماره هایی که قرار است درج شوند را می توانید انتخاب کنید. مثلا فرمت ۱, ۲, ۳, … یا i, ii, iii, … یا A, B, C, … یا …
از قسمت Custom mark می توانید علامت دلخواه و سفارشی خود را که در بخش Number format وجود ندارد را وارد نمایید.
قسمت Start at شروع شماره ها برای درج پاورقی در ورد را نشان می دهد. به عنوان مثال می توانید عدد ۵۰ را در این بخش وارد نمایید تا شماره گذاری از ۵۰ آغاز شود.
در قسمت Numbering با سه گزینه Continuous ، Restart each section و Restart each page سروکار داریم که این سه گزینه به ترتیب شماره گذاری ها را به صورت پیوسته، شروع مجدد از همین صفحه و شروع مجدد از ابتدای هر صفحه انجام خواهند داد.
Continuous در واقع شماره گذاری را مثلا از ۱ و سپس ۲ و … انجام می دهند و برای پاورقی بعدی همواره یکی به اندیس پاورقی قبلی اضافه می گردد و شماره گذاری ها پیوسته و پشت سر هم خواهد بود.
انتخاب گزینه Restart each section باعث می شود تا پاورقی ها از این صفحه تا پاورقی آخر بدون قطع ادامه یابد. به عنوان مثال ۱, ۲, ۳, …
گزینه Restart each page شماره گذاری را در هر صفحه از ۱ انجام می دهد و در صفحه بعدی نیز مجددا از ۱ شروع شود. در واقع شماره گذاری ها در هر صفحه مجددا از ابتدا آغاز می شود.
Apply changes to
در این گزینه تغییراتی که در فیلدهای قبلی انجام داده اید مثل تغییر در فرمت پاورقی، چیدمان آن ها و … را می توانید برای قسمت مد نظر خود یا برای کل متن اعمال نمایید. اگر گزینه Selected text را انتخاب نمایید، تغییرات به بخشی که انتخاب کرده اید و به رنگ آبی درآورده اید اعمال می گردد و گزینه Whole of document تغییرات را برای تمام متن شما اعمال می نماید.
قرار گیری پی نوشت در سمت چپ یا راست صفحه نیز به نوع زبان متن، نظر نویسنده و توضیحات مربوطه بستگی دارد که از طریق تنظیمات در بخش Endnote قابل تغییر است.
حذف پاورقی در ورد Word
برای حذف پاورقی در Word نیز روش ساده ای وجود دارد و تنها با کلیک روی عدد نمایش داده شده در بالای کلمه مورد نظر و انتخاب آن می توان گزینه حذف یا دیلیت را فشرد. در این حالت توضیحات ذکر شده در پاورقی ها نیز از بین خواهد رفت.
آموزش درج پاورقی در ورد یکی از نیاز های هر نویسنده و تایپیست است و لذا بسیاری به دنبال دریافت این اطلاعات هستند تا بتوانند به متن خود پاورقی یا پی نوشت های مختلفی را اضافه نمایند.
ترجمه تخصصی پارس ترنس با تعداد زیادی از مترجمین، تایپیست ها و نویسندگان جهت انجام سفارشات ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همکاری دارد و این افراد باید فایل نهایی خود را به صورت تایپ شده و در قالب ورد برای پارس ترنس ارسال نمایند. در برخی اوقات با توجه به فرمت فایل مبدا یا نیاز به توضیح بیشتر از سوی تایپیست اضافه کردن پاورقی در ورد ضروری است و به همین دلیل مطلب فوق را جهت استفاده همکاران گرامی در اینجا آورده ایم و توصیه می کنیم که این مطلب برای ارائه بهتر و با کیفیت تر فایل تایپ شده حتما مطالعه گردد.
دیدگاهتان را بنویسید