انواع کامپیوتر در ICDL ❤ – زراوند پلاس
انواع کامپیوتر در ICDL
در مقاله قبلی به این موضوع اشاره کردیم که CPU مغز کامپیوتر می باشد و بدون آن سیستم معنایی ندارد. CPU عملیات پردازش را داخل سیستم ما انجام می دهد به همین دلیل ما چهار نوع کامپیوتر داریم در این بخش از مقاله می خواهیم به انواع کامپیوتردر علم تکنولوژی و ویژگی های آنها بپردازیم پس با یکی دیگر از مقالات زراوند پلاس همراه باشید.
ابر کامپیوتر یا (Super Computer)
اولین نوع کامپیوتر ها با نام ابر کامپیوتر یا (Super Computer) شناخته شده است. ابر کامپیوتر ها جز کالاهای استراتژیک دنیا محسوب می شوند همچنین توسط چند شرکت محدود طراحی و ساخته شده اند.
شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا این ابر کامپیوتر ها چه کاربردی دارند؟ابر کامپیوتر ها می توانند پردازش اطلاعاتی که شاید توسط کامپیوتر های معمولی بسیار طول بکشد را در چند هزارم ثانیه انجام دهد. به عنوان مثال ابر کامپیوتر ها پردازش اطلاعاتی مثل ناسای آمریکا را پردازش می کند. چون این سازمان نقشه هایی را دارد که از طریق ایستگاه های فضایی خود دریافت کرده و برای اینکه بتواند به راحتی روی آن ها کار های مختلفی مثل زوم یا کار های پردازشی دیگری انجام دهد از این نوع کامپیوتر ها استفاده می کنند.
این نوع کامپیوتر ها آنقدر به لحاظ سیاسی برای کشورها اهمیت دارند که قدرت یک کشور به حساب می آیند.کشورهایی که در زمینه super computer بسیار قدرتمند هستند آمریکا، چین و روسیه می باشند. البته ایران هم در زمان آقای آذری جهرمی چند super computer در حال تولید بوده که قطعا وقتی ما علم دفاعی بالایی داریم باید پشت آن یک super computer هم وجود داشته باشد. نسخه هایی که در دنیا از super computer ها مرسوم است CRAY1، CRAY2 وCRAY3 است.
ابر کامپیوتر ها در علوم فضایی، نظامی ، تحقیقاتی ، ماهواره ای و… بسیار کار برد دارد.
کامپیوتر بزرگ یا (Main Frame Computer)
دومین کامپیوترها کامپیوتر بزرگ یا (Main Frame Computer) است.(انواع کامپیوتر در علم تکنولوژی)
در سازمان ها و شرکت های کوچک تر مثل شرکت های صنعتی یا شرکت فولاد که دیگر نیاز به هزینه های هنگفتی نیست تا بخواهند ابر کامپیوتر را داشته باشند این دسته از سازمان ها کامپیوترهای Main Frame Computer را دارند. رایانه های بسیار حجیمی هستند که در نگاه اول شباهت چندانی به رایانه نداشته باشند.اما کار آنها این است که پردازش خیلی سریعی را دارند. و دستگاه های تولیدی را مدیریت می کنند در کارخانه های بزرگ صنعتی، شرکت های بزرگ تجاری، دانشگاه های بزرگ وزارت خانه ها و…. نقش پر رنگی دارد.
به عنوان مثال در کارخانه ایران خودرو هنگامی که می خواهند رنگ بزنند به محصول خود رنگ باید یک میکرون باشد این کار توسط ربات ها Main Frame Computer مدیریت می شود.
کامپیوتر کوچک یا (Mini Computer)
سومین نوع کامپیوتر Mini Computer است. این دسته از کامپیوتر به نام کامپیوتر های کوچک نام برده می شود. البته امروزه این نام بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرد. ک Mini Computer کامپیوتر هایی هستند که کامپیوتر های دیگر را مدیریت می کنند. به عنوان کامپیوتر های سرور هم شناخته می شوند.به عبارت دیگر کامپیوتر های ارائه دهنده و سرویس دهنده هم گفته می شود.(انواع کامپیوتر در علم تکنولوژی)
کاربرد ین نوع کامپیوتر ها در ادارات دیده می شود که کل سیستم های یک اداره وصل به سیستم های اصلی آنها است.هنگامی که سرور قطع می شود Main Frame Computer آنها که کار مدیریت کامپیوتر های دیگر را برعهده دارد دچار مشکل شده است.
ریزکامپیوتر (Micro Computer)
بیشتر مواقع در آزمون های ICDL فنی و حرفه ای یا ازمون های استخدامی دولتی بحث ریز کامپیوتر ها یا Micro Computer وجود دارد.
این دسته از کامپیوتر ها شامل لپ تاپ ، موبایل ، کامپیوتر ها PC و… را شامل می شود.این نام به این علت نام گذاری شده است که ریز پردازنده دارد. این نوع کامپیوتر ها در واقع کوچک ترین و ارزان ترین نوع کامپیوتر ها هستند که هر شخصی می تواند آن را تهیه کند و به این نوع از کامپیوتر ها PC می گویند که مخفف کلمه Personal Computer می باشد. به کامپیوتری می گویند PC که شخصی است. مثل لپ تاپ ، تبلت ، موبایل و مواردی از این قبیل می باشد.(انواع کامپیوتر در علم تکنولوژی)
این دسته از کامپیوتر ها خود به انواع دیگری تقسیم می شوند که شامل:
الف)کامپیوتر های رو میزی یا (Desktop) که روی میز قرار می گیرند. به برق شهری متصل می شوند و دارای مانیتور، کیس و…. هستند.
ب)کامپیوتر های کیفی یا (Laptop) این نوع از کامپیوتر ها به شکل یک کیف کوچک و قابل حمل هستند.از لحاط امکانات و توانایی همانند کامپیوتر های رومیزی هستند.دارای باتری و به برق شهر هم متصل می شوند.
ج)کامپیوتر های دستی، این کامپیوتر ها به لوح رایانه ای یا تبلت نیز معروف هستند.
این دسته از کامپیوتر های دستی قابل حمل شامل PDA نیز می شوند. البته PDA ها قبلا وجود داشتند ولی امروزه به دلیل اینکه با موبایل ها ترکیب شده اند و گوشی های هوشمند عصر حاضر می توانند چندین خدمات را به کاربران خود بدهند نقش PDA ها را کم رنگ کرده اند.
به پایان یکی دیگر از مقالات zaravandplus رسیدیم امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت دیدگاه ها با ما به اشتراک بزارید.
دیدگاهتان را بنویسید