تاریخچه کامپیوتر 😍 + پدر علم کامپیوتر
تاریخچه کامپیوتر و پدر علم کامپیوتر چه کسی است ؟ سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود بیاید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنند.
در این جا زراوند پلاس مقاله ای در باره کامپیوتر برای شما ارائه داده است اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را در زمینه این زمینه بدانید در ادامه با ما همراه باشید.
کامپیوتر یکی از پدیده های فناوری در عصر حاضر است که تمامی جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر خودش قرار داده. امروزه کار با کامپیوتر جزئی از عادت های مردم شده است، عصر امروز به گونه ای جلو می رود که تمامی افراد باید تا حدودی از این دانش آگاهی داشته باشند وگرنه در بسیاری از کارهای روزانه خود باز می مانند.
کامپیوتر از عبارت انگلیسی COMPUTE به معنای محاسب و شمارنده گرفته شده است.
حوزه کامپیوتر علاوه بر نرم افزار کامپیوتر از 13 قطعه ی سخت افزاری هم تشکیل شده است که در مقالات بعدی ICDL فنی و حرفه ای و آموزش کامپیوتر به صورت تخصصی به آن می پردازیم.
در زمینه کامپیوتر و تاریخچه کامپیوتر می توان گفت که نخستین ماشین محاسبه مکانیکی توسط آقای بلز پاسکال بود و به وسیله چند اهرم و چرخ دنده می توانست عملیات جمع و تفریق را انجام دهد.
پس از آن لایبنیتز با افزودن چند چرخ دنده به ماشین پاسکال ماشینی ساخت که می توانست ضرب و تقسیم را هم انجام بدهد و آن را (ماشین حساب) نامید.
اما اگر از شما سوال بپرسند پدر علم کامپیوتر کیست؟ آقای چالزبابیج که یک فیلسوف ، تحلیلگر و ریاضیدان انگلیسی و نخستین کسی بود که ایده یک ماشین محاسبه گر برنامه پذیر (کامپیوتر) را ارائه داد. امروزه می توانیم بگوییم بخش عظیمی از زندگی ما را کار با کامپیوتر فرا گرفته است.
رايانه (كامپیوتر) چیست؟
كامپيوتر ماشيني است قابل برنامه ريزي كه از تركيب اجزاي الكترونيكي و الكترومكانيكي تشكيل شده است ومي تواند پس از دريافت ورودي ها بر اساس دنباله اي از دستور والعمل ها پردازش هاي خاصي را انجام داده و سپس نتيجه را ذخيره نموده ويا به خروجي بفرستد . كامپيوتر در آموزش ، صنعت ، سينما وتلويزيون ، پروژه هاي علمي و تحقيقاتي كاربرد دارد.
کاربرد رایانه
کاربرد رایانه با بررسی تاریخچه کامپیوتر از گذشته تا به الان تغییرات زیادی داشته و همینطور روز به روز درحال پیشرفت است و به قابلیت های آن افزوده می شود می توان گفت که کاربرد آن جامع تر و فراگیرتر شده همچنین با قابلیت های بی نظیری که برای کاربران خود به وجود آورده علاقه مندان زیادی را در حوزه کامپیوتر پیدا کرده است طوری که تقریبا همه جنبه های زندگی کاربران را در بر گرفته است.یکی از محبوبیت های فوق العاده آن دقت و سرعت بالای آن می باشد کامپیوتر به راحتی می تواند حجم زیادی از داده ها را با دقت بسیار بالا پردازش کند و اگر علم آن را بلد باشید به راحتی می توانید با این تکنولوژی بشر کار کنید و کار کردن با آن برای شما لذت بخش می باشد.
هدف از اختراع کامپیوتر
در ابتدا رایانه ها با این هدف ساخته شده اند که بتوانند محاسبات ریاضی را انجام دهند و اولین کامپیوتر ها نیز فقط قابلیت جمع و تفریق را داشتند علاوه بر آن می توان به استفاده آن در جنگ ها اشاره کرد حتی در عصر امروز هم کم و بیش این موضوع وجود دارد.کم کم و با گذر زمان نیاز انسان ها فراتر از ابزاری رفت که فقط بتوان با آن کار های محاسباتی ساده را انجام دهد و به سمتی رفت که بتواند اطلاعات زیادی را پردازش کند. این اطلاعات متفاوت بود و جنبه های زیادی را در بر می گرفت شامل محاسبات سنگین ریاضی، نگارش، ایجاد محیطی امن برای نگهداری اطلاعات و…. امروزه کامپیوتر خدمات فراوانی را در اختیار کاربران قرار می دهد و برای هرکس اهداف متفاوتی را دارا می باشد. هر کسی در هر زمینه ای که فعالیت دارد می تواند با بهره گیری از دانش کامپیوتر در حوزه کاری خود موفق شود و از کامپیوتر به بهترین شکل ممکن استفاده کند.
کامپیوتر های اولیه
در سال 1943 دولت آمریکا به همراه شرکت IBM بر روی پروژه به نام ASCC انجام داد که فرایند آن به عنوان نخستین کامپیوتر دنیا به نام ENIAC شد که در سال 1947 دردانشگاه پنسیلوانیا ساخته شد پس تا اینجا ما دو نکته را آموختیم و نکته جالب توجه این است که این کامپیوتر 30 تن وزن داشت و 900 مترمربع فضایی بود که اشغال کرده بود.
تاریخچه کامپیوتر درایران
اولین فردی که طبق تاریخ با کامپوتر کار کرد نخست وزیر وقت بود که بسیار مورد استقبال ایرانیان قرار گرفت و کامپیوتر در ایران حتی بعد از انقلاب اسلامی در حال توسعه و بازنگری شد امروزه ما دوره های مختلفی مثل سخت افزار و نرم افزار را داریم که بسیار مورد استقبال افراد علاقه مند در این زمینه است حتی دوره های دبیرستانی و دانشگاهی را در سطح کشور خودمان می توان مشاهده کرد.
تاريخچه كامپیوتر در ايران را مي توان به چهار دوره تقسيم كرد
پیدايش : كامپيوتر در سال 1341 وارد ايران شد . بدين ترتيب پيدايش كامپيوتر در ايران تقريبا 10 سال بعد از ظهور كامپيوتر در كشور هاي صنعتي بود
توسعه : دوره توسعه كامپيوتر از سال1350در ايران آغاز و تا سال 1360 ادامه يافت . اين دوره همراه با رقابت زياد براي خريد سخت افزار , پياده سازي سيستم هاي عظيم نرم افزاري , استخدام هر چه بيشتر نيروي انساني و دنبال كردن برنامه هاي جامع با توجه به واقعيت هاي فني نيروي انساني كشور بود.
بازنگري: با ظهور انقالب اسلامي, در زمينه كامپيوتر نيز تغيير و تحوالتي صورت گرفت و در نهايت تا سال 1359 يك سري بازنگري كلي انجام شد .
بلوغ : پس از بازگشايي دانشگاه ها در سال 1362 مرحله بعدي رشد كامپيوتر آغاز شد و هر دو شاخه نرم افزار و سخت افزار توسعه فراواني يافتند . از مهمترين كارهاي اين دوره مي توان پردازش زبان و خط فارسي را نام برد.
رسیدیم به پایان مقاله ، ما در ادامه مباحث دوره ICDL فنی و حرفه ای و آموزش کامپیوتر به تاریخچه کامپیوتر و هدف از اختراع کامپیوتر همچنین به نخستین کامپیوتر های به وجود آمده پرداختیم امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید خوشحال می شویم نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید